De juiste ventilatie met een laag energieverbruik

 

Om onze totaalservice voor de installatie van alle technieken in uw woning te vervolledigen, kan u San CV ook inschakelen voor het plaatsen van uw ventilatiesysteem. Op die manier hebt u slechts één aanspreekpunt voor de belangrijkste technieken in uw woning.

 
Ventilatie.jpg
 

Totaalservice voor advies, plaatsing én balansmeting

Ook bij ventilatiesystemen garanderen we advies op maat en een totaalservice bij de plaatsing. We lichten je graag de voordelen en nadelen van elk type ventilatiesysteem toe, waarbij we persoonlijk een grote voorstander zijn van een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie.  

We zorgen steeds voor de juiste dimensionering van de ronde kanalen om de vereiste debieten te behalen én om geluidshinder te vermijden. Wij werken voor het plaatsen van ventilatiesystemen met de betrouwbare en energie-efficiënte kwaliteitsmerken Zehnder en Renson.  

Na de installatie voeren we een gecertificeerde balansmeting uit zodat u 100% zeker bent dat uw ventilatiesysteem functioneert zoals vooraf berekend werd.

Ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie

Als u kiest voor een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie, dan creëert u op elk moment het optimale woonklimaat in uw woning. 

Dit type van ventilatiesysteem wordt ook balansventilatie genaamd. Het systeem werkt op basis van een netwerk van kanalen die verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht naar buiten brengen.  

Dankzij de warmtewisselaar geeft de afgevoerde lucht tot 90% van zijn warmte af aan de inkomende koude lucht. Hierdoor levert dit systeem een extra energiebesparing op. Een filter voor de inkomende lucht houdt het stof buiten.