Verwarming nieuwbouw en totaalrenovaties

 Zet de stap naar alternatieve energie

Een nieuwbouwproject of totaalrenovatie biedt de unieke gelegenheid om de stap te zetten naar een energiezuinige verwarming met alternatieve energie. In de meeste gevallen plaatsen we vloerverwarming met een warmtepomp. Uiteraard blijft ook een energiezuinige condensatieketel van Buderus nog steeds een optie bij nieuwbouw of totaalrenovaties. In de meeste gevallen combineren we deze opdracht met het plaatsen van de sanitaire leidingen en toestellen.

IMG_3322.jpeg

Combinatie vloerverwarming met warmtepomp

Op basis van het EPB-verslag en de ontwerpplannen adviseren wij in de meeste gevallen de combinatie van vloerverwarming met een lucht-water of geothermische warmtepomp van Buderus. Een warmtepomp levert probleemloos de lage temperaturen die nodig zijn voor de vloerverwarming.
De minimale elektriciteit die een warmtepomp verbruikt, kan geleverd worden door fotovoltaïsche zonnepanelen. Met behulp van een warmtepompboiler voorziet deze installatie je woning meteen ook van het nodige sanitaire warm water.
Vloerverwarming garandeert een aangename en stabiele kamertemperatuur. Eventueel kan op de bovenverdieping gewerkt worden met geventileerde JAGA-convectoren.
Een ingebouwde thermostaat in elk kamer garandeert de perfecte aansturing van je energiezuinige verwarmingsinstallatie.

✓  Vloerverwarming met optimale warmteverdeling

Voor de plaatsing van je vloerverwarming werken wij met noppenplaten en niet met het tackersysteem.
Noppenplaten garanderen een betere verdeling van het leidingwerk en dus een meer optimale warmteverdeling.
De leidingen worden volgens onze werkmethode niet rechtstreeks op de isolatie gelegd, wat nodeloos warmteverlies vermijdt.
De plastic onderlaag die werkt als vochtfolie, wordt  bij een noppensysteem niet door bevestigingsmaterialen doorprikt.